Kis csavart kalácsok hozzávalók:

30 dkg liszt

12 g élesztő

6 dkg cukor

citromhéj

13-15 dl langyos tej

12 dkg olvasztott vaj

3 tojás sárgája

1 tojás

2 g mák

Kis csavart kalácsok elkészítése:

Egy nagy edénybe lisztet szitálunk, a közepébe egy lyukat csinálunk, és oda beletörjük az élesztőt. Egy kiskanál cukrot szórunk rá és 2 ml tejet.

Könnyedén összekeverjük, és 15 percet hagyjuk, hogy felnőjön.

Hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, a citromhéjat, a tojás sárgákat, az olvasztott vajat és a langyos tejet.

A felnőtt tésztát kicsit még gyúrjuk, majd a gyúródeszkára tesszük és 10 egyenlő részre osztjuk (nekem csak 7 lett).

Ezekből vékony tekercseket formázunk, amit középen visszatűrünk és összefonjuk.

Sütőpapírral kibélelt formába tesszük őket, nagy távolságot hagyva köztük, még hagyjuk tíz percig nőni, majd a tojást felverjük és bevonjuk a kalácsokat.

Mákkal megszórjuk, majd 170 fokon körülbelül 25 percet sütjük.

 

A receptet raducristina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 110 perc