Kocsonya hozzávalók:

marha csontok

disznó szalonna bőr

4 tojás

2 fej hagyma

zeller

répa

200 ml bor

szemes bors

babér levél

tárkony

borecet

½ kg sovány marhahús

Kocsonya elkészítése:

A feldarabolt és leforrázott csontokat tedd fel főni 5 l hideg vízbe. Főzd addig, amíg a levének több mint a fele elfő. Ekkor szűrd le és tedd fel újra főni.

Egy tálba vagy zománcos edénybe verj fel 4 tojás fehérjét. Add hozzá a 100 ml hideg vizet, a két fej hagymát, a vékony csíkokra vágott a zellert és répát, a 200 ml bort, 10 szem borsot, ½ babér levelet, néhány szál tárkonyt, egy kanál borecetet és ½ kg darált marhahúst.

Mindezt jól keverd össze és öntsd rá a leszűrt, félig kihűlt levet, amiben a csontok főttek. Lassan öntsd, közben folyamatosan kavargasd. Ízlés szerint sózd. Az egészet tedd fej újra főni és lassú tűzön főzd addig, amíg megalvad.

Ellenőrizd le úgy, hogy tegyél pár cseppet egy tányérra. Ha gyorsan megkenyénykedik, a kocsonya eleget főtt. Ha nem, hagyd még főni. Miután elkészült, szűrd át, amennyiben lehetséges, vásznon.

Ha szükséges, a megkeménykedett kocsonyát tedd még vissza főni hogy mást is tudj beletenni. Kitűnő bele a konyak, de ha az nem jó minőségű, inkább mellőzd.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 400 perc