Kókusz golyó hozzávalók:

4 deka kókuszreszelék
34 deka porcukor
1 doboz sűrített tej (4 dl)
(tehetsz bele egy kis rózsaszín színezéket is ha akarsz)

Kókusz golyó elkészítése:

A sűrített tejet és a cukrot öntsd egy nagyobb tálba és keverd jól össze.

Add hozzá a kókuszreszeléket és határozott mozdulatokkal keverd össze, hogy ne maradjon száraz kókuszos rész.

A masszát egy szögletes tálcába öntsd bele, nyomkodd meg a kanál aljával, hogy összeálljon és sima legyen a teteje.

Minimum egy órányira tedd a hűtőbe, hogy a kókusz elázzon a tejben és a cukor megkeménykedjen (ha színezéket is akarsz tenni bele, akkor oszd ketté a tésztát, a felébe keverj színezéket, a másikba ne. A tálcára a színeset tedd alulra, a tetejére pedig a fehéret.)

Hogy ne unatkozz, oszd ketté a masszát, keress egy kisseb tálcát és az egyik adagból formázz golyókat, hempergesd meg őket kókuszreszelékben, a másikat pedig csavard fóliába és tedd be mindkettőt a hűtőbe állni.

Egy óra múlva vagy később, a fóliásat vedd ki a hűtőből és szeleteld fel téglalap vagy háromszög alakúakra.

Mivel már jól megkeménykedett, máris fogyasztható. Hosszabb ideig is hagyhatod állni a hűtőben, vagy bárhol, ahol hűvös van és megkeménykedhet.

A kókuszgolyók nagyon jól mutatnak hullámos papírban vagy celofánban, úgy hogy a „száját” összekötöd piros szalaggal.

Ajándéknak is tökéletesen megfelel, de vendégvárónak is beillik. Szerintem nem csak nagyon elegáns, de legalább olyan finom is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc