Kókuszka hozzávalók:
3 kanálhegynyi kakaó
2 tojás
1 tojásfehérje a kókuszhoz
250 g margarin
4 evőkanál porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
400 g liszt
Kókusz
120 g kókuszreszelék
200 g porcukor
1 tojásfehérje
Kókuszka elkészítése:
Egy tálba üsd le a tojásokat (egy tojásfehérjét tegyél félre), keverd bele a kakaót, az olvasztott margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Adj hozzá egy kevés lisztet és a sütőport. Gyúrd óvatosan össze és dolgozd jól el a lisztet.
Verd fel a tojásfehérjét, keverd bele a porcukrot és keverd össze fakanállal.
A kakaós masszát oszd dió nagyságnyi adagokra, mindegyiket töltsd meg kókuszos krémmel, majd formázz gombócokat belőle. Rakd sütőpapírral kirakott tepsibe és süsd 20-25 percet 180 C fokon a sütőben (amikor szép pirosra sültek kiveheted őket).
Díszítsd olvasztott csokival.
0 hozzászólás