Kókuszos gyümölcsrizs hozzávalók:
4 személyre
30 dkg gömbölyű szemű rizs
40 dkg gyümölcs vegyesen (kivi, szilva, mangó, eper, nektarin stb.)
8 dkg cukor
5 dkg kókuszreszelék
2 lap fehér zselatin
1/2 rúd vanília
Mártás
10 dkg málna
1 filter zöld tea
6 dkg cukor
1 friss mentaág
Kókuszos gyümölcsrizs elkészítése:
A rizst 3 dl, enyhén sós vízben megfőzzük. 1 dl vizet a cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével sziruppá főzünk. Belekeverjük a kókuszreszeléket is. Amikor a rizs megpuhult és még forró, belekeverjük a szirupot, majd letakarva kihűtjük.
A zselatint 1,5 dl meleg vízben feloldjuk. A mártáshoz a zöld teát 2 dl forró vízzel leforrázzuk, belekeverjük a cukrot is és kb. 5 perc alatt sziruposra főzzük. Kihűlve belekeverjük a felaprított mentaleveleket és a villával szétnyomott málnát. Ízlés szerint átpasszírozzuk.
A kihűlt kókuszos rizsből evőkanálnyi adagokat kiveszünk, ovális alakúra formázzuk és tálra tesszük.
Beborítjuk vékonyra szeletelt gyümölcsdarabokkal és megkenjük a zselével. Szilárdulásig hűlni hagyjuk.
A málnás teamártással – és ha van, gyömbérlekvárral kínáljuk.
0 hozzászólás