Kókuszos gyümölcsrizs hozzávalók:

4 személyre

30 dkg gömbölyű szemű rizs

40 dkg gyümölcs vegyesen (kivi, szilva, mangó, eper, nektarin stb.)

8 dkg cukor

5 dkg kókuszreszelék

2 lap fehér zselatin

1/2 rúd vanília

Mártás

10 dkg málna

1 filter zöld tea

6 dkg cukor

1 friss mentaág

Kókuszos gyümölcsrizs elkészítése:

A rizst 3 dl, enyhén sós vízben megfőzzük. 1 dl vizet a cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével sziruppá főzünk. Belekeverjük a kókuszreszeléket is. Amikor a rizs megpuhult és még forró, belekeverjük a szirupot, majd letakarva kihűtjük.

A zselatint 1,5 dl meleg vízben feloldjuk. A mártáshoz a zöld teát 2 dl forró vízzel leforrázzuk, belekeverjük a cukrot is és kb. 5 perc alatt sziruposra főzzük. Kihűlve belekeverjük a felaprított mentaleveleket és a villával szétnyomott málnát. Ízlés szerint átpasszírozzuk.

A kihűlt kókuszos rizsből evőkanálnyi adagokat kiveszünk, ovális alakúra formázzuk és tálra tesszük.

Beborítjuk vékonyra szeletelt gyümölcsdarabokkal és megkenjük a zselével. Szilárdulásig hűlni hagyjuk.

A málnás teamártással – és ha van, gyömbérlekvárral kínáljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc