Kókuszos kenyér hozzávalók:

240 g margarin
250 g cukor
4 tojás
360 g liszt
110 g keményítő
150 ml tej
50 g kókusz
citromhéj
1 vaníliás cukor
1 sütőpor

Kókuszos kenyér elkészítése:

Keverd el a margarint cukorral, add hozzá a vaníliás cukrot, tojást, kókuszt és citromhéjat, és keverd tovább.

Vegyítsd bele a keményítőt és sütőport a lisztbe.

Lassanként add hozzá a lisztet és tejet a keverékhez. Közben folytonosan kavargasd.

Margarinnal kenj ki egy formát, öntsd bele a kenyéralapot, és 170 fokra előmelegített sütőben 55-60 percet süsd.

Hagyd kicsit hűlni, majd fordítsd ki a formából egy rácsra.

Készíts mázt porcukorból és citromléből. Díszítsd vele a süteményt. Bevonhatod az egész kenyeret, ha készítettél elegendő mázt.

Tehetsz szárított gyümölcsöt vagy mazsolát is a kenyérbe, ha úgy jobban szereted. Ha friss vagy kompótos gyümölcsöt akarsz tenni bele, előbb lisztbe kell mártanod.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc