Kókuszos kenyér hozzávalók:
240 g margarin
250 g cukor
4 tojás
360 g liszt
110 g keményítő
150 ml tej
50 g kókusz
citromhéj
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
Kókuszos kenyér elkészítése:
Keverd el a margarint cukorral, add hozzá a vaníliás cukrot, tojást, kókuszt és citromhéjat, és keverd tovább.
Vegyítsd bele a keményítőt és sütőport a lisztbe.
Lassanként add hozzá a lisztet és tejet a keverékhez. Közben folytonosan kavargasd.
Margarinnal kenj ki egy formát, öntsd bele a kenyéralapot, és 170 fokra előmelegített sütőben 55-60 percet süsd.
Hagyd kicsit hűlni, majd fordítsd ki a formából egy rácsra.
Készíts mázt porcukorból és citromléből. Díszítsd vele a süteményt. Bevonhatod az egész kenyeret, ha készítettél elegendő mázt.
Tehetsz szárított gyümölcsöt vagy mazsolát is a kenyérbe, ha úgy jobban szereted. Ha friss vagy kompótos gyümölcsöt akarsz tenni bele, előbb lisztbe kell mártanod.
0 hozzászólás