Kolbászhúsos töltött pulykatekercs hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
15 dkg darált sertéshús
1 csipetnyi őrölt köménymag
1 mokkáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál erőspaprikakrém (ízlés szerint)
50 dkg pulykamell
4 dkg vaj
só, bors
alufólia
Kolbászhúsos töltött pulykatekercs elkészítése:
A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük.
A darált húst összekeverjük a fokhagymával, sóval, borssal, köménymaggal, a fűszerpaprikával és az erőspaprikával és 25-30 percet pihentetjük.
Közben előkészítjük a pulykahúst. Két nagyobb, nyitott szeletet vágunk a húsból, ami úgy készül, hogy az első szeletnél nem vágjuk át a húst, csak a következőnél. Így nagyobb szeletet kapunk.
Kiterítjük és kiklopfoljuk. A hússzeleteket megsózzuk, megkenjük a kolbászhússal és feltekerjük. Fóliába csavarjuk.
Faszénen vagy grill-lapon 10 percig kíméletesen sütjük.
Kicsomagoljuk a húst, és így sütjük tovább.
Amikor átsült, felszeleteljük. A tányéron megkenjük olvasztott vajjal.
Köretnek egyben héjában sült burgonyát kínáljuk, nagy adag friss salátával.
0 hozzászólás