Kolbászhúsos töltött pulykatekercs hozzávalók:

2 gerezd fokhagyma

15 dkg darált sertéshús

1 csipetnyi őrölt köménymag

1 mokkáskanál fűszerpaprika

1 teáskanál erőspaprikakrém (ízlés szerint)

50 dkg pulykamell

4 dkg vaj

só, bors

alufólia

Kolbászhúsos töltött pulykatekercs elkészítése:

A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük.

A darált húst összekeverjük a fokhagymával, sóval, borssal, köménymaggal, a fűszerpaprikával és az erőspaprikával és 25-30 percet pihentetjük.

Közben előkészítjük a pulykahúst. Két nagyobb, nyitott szeletet vágunk a húsból, ami úgy készül, hogy az első szeletnél nem vágjuk át a húst, csak a következőnél. Így nagyobb szeletet kapunk.

Kiterítjük és kiklopfoljuk. A hússzeleteket megsózzuk, megkenjük a kolbászhússal és feltekerjük. Fóliába csavarjuk.

Faszénen vagy grill-lapon 10 percig kíméletesen sütjük.

Kicsomagoljuk a húst, és így sütjük tovább.

Amikor átsült, felszeleteljük. A tányéron megkenjük olvasztott vajjal.

Köretnek egyben héjában sült burgonyát kínáljuk, nagy adag friss salátával.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc