Kolbászleves hozzávalók:
2 evőkanál mangalicazsír
2 fej hagyma
50-60 dkg csípős mangalicakolbász
1 nagyobb sárgarépa
1 db zellergumó
1,2 l zöldséglé
25 dkg fehér bab
25 dkg mirelit kukorica
só
bors
kömény
csipetke
Kolbászleves elkészítése:
Az előző este beáztatott babot kb. 1 óra alatt puhára főzöm. A zsíron a kockákra vágott hagymát aranysárgára pirítom, majd rádobom a szeletelt kolbászt, és majdnem szárazra lesütöm.
Ezután beleteszem a karikára vágott répát, a felkockázott zellert, és hirtelen összepirítom. Óvatosan bánok a sóval, mert a kolbász eredetileg is tartalmaz sót. Ha a kolbász nem elég fűszeres, köményt is adok hozzá, kb. 1-2 csipetnyit, majd a zöldséglével felöntöm az egészet.
Durvára vágott borsot is belefőzök. Ha a répa már puha, hozzáadom a leszűrt, megpuhult babot, a kukoricát, még egyszer átforgatom, majd lassú tűzön 5 percig főzöm. Mikor majdnem kész, levesbetétnek csipetkét adok hozzá, esetleg házi tarhonyát.
0 hozzászólás