Kolbászleves hozzávalók:

2 evőkanál mangalicazsír

2 fej hagyma

50-60 dkg csípős mangalicakolbász

1 nagyobb sárgarépa

1 db zellergumó

1,2 l zöldséglé

25 dkg fehér bab

25 dkg mirelit kukorica

bors

kömény

csipetke

Kolbászleves elkészítése:

Az előző este beáztatott babot kb. 1 óra alatt puhára főzöm. A zsíron a kockákra vágott hagymát aranysárgára pirítom, majd rádobom a szeletelt kolbászt, és majdnem szárazra lesütöm.

Ezután beleteszem a karikára vágott répát, a felkockázott zellert, és hirtelen összepirítom. Óvatosan bánok a sóval, mert a kolbász eredetileg is tartalmaz sót. Ha a kolbász nem elég fűszeres, köményt is adok hozzá, kb. 1-2 csipetnyit, majd a zöldséglével felöntöm az egészet.

Durvára vágott borsot is belefőzök. Ha a répa már puha, hozzáadom a leszűrt, megpuhult babot, a kukoricát, még egyszer átforgatom, majd lassú tűzön 5 percig főzöm. Mikor majdnem kész, levesbetétnek csipetkét adok hozzá, esetleg házi tarhonyát.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc