Kolbászos bolognai felfújt hozzávalók:
600-650 g liszt
300 ml: víz + tej + házi kefír
1 teáskanál só
40 g élesztő
50 g vaj, amelybe megpirítottál egy ici-pici fej apróra vágott hagymát
apróra vágott rozmaring és húshoz való fűszerkeverék
3-4 evőkanál extra szűz olaj
300 g kolbász (száraz)
100-150 g parmezán vagy más sajt
A tetejére: 1 tojás felverve egy evőkanál tejjel
Kolbászos bolognai felfújt elkészítése:
Keverd össze a hozzávalókat és dagaszd meg a tésztát kenyérsütőben vagy kézzel, majd oszd kettőbe és nyújtsd ki 2 sütőpapíros tepsiben.
Vágd a lapokat a pizzaszeletelő körfűrésszel négyzetekre, kend be a felvert tojással, hagyd még kelni kb. 20 percig, majd süsd a 180 fokos sütőben kb. 20 percig.
A receptet Bolognese di Cluj ajánlotta.
0 hozzászólás