Kolbászos bolognai felfújt hozzávalók:

600-650 g liszt

300 ml: víz + tej + házi kefír

1 teáskanál só

40 g élesztő

50 g vaj, amelybe megpirítottál egy ici-pici fej apróra vágott hagymát

apróra vágott rozmaring és húshoz való fűszerkeverék

3-4 evőkanál extra szűz olaj

300 g kolbász (száraz)

100-150 g parmezán vagy más sajt

A tetejére: 1 tojás felverve egy evőkanál tejjel

Kolbászos bolognai felfújt elkészítése:

Keverd össze a hozzávalókat és dagaszd meg a tésztát kenyérsütőben vagy kézzel, majd oszd kettőbe és nyújtsd ki 2 sütőpapíros tepsiben.

Vágd a lapokat a pizzaszeletelő körfűrésszel négyzetekre, kend be a felvert tojással, hagyd még kelni kb. 20 percig, majd süsd a 180 fokos sütőben kb. 20 percig.

A receptet Bolognese di Cluj ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc