Kolbászos krumplikazal hozzávalók:
4 személyre
1 kg burgonya
15 dkg virsli
10 dkg szárazkolbász
10 dkg főtt sonka
10 dkg császárhús
1 tojás
4 dkg liszt
diónyi vaj
bors, só
Kolbászos krumplikazal elkészítése:
A krumplit hámozd meg, mosd meg, töröld szárazra, gyaluld le káposztareszelőn és – apránként szórva – keverd hozzá a lisztet.
A virslit és a kolbászt nyúzd meg, karikázd fel, a sonkát és a császárhúst vágd apró kockákra.
A húsféléket az elhabart tojással add a burgonyához és jól keverd össze, sózd, borsozd.
A masszát terítsd egy vajjal kikent tűzálló tál aljába és előmelegített sütőben, erős tűzön süsd, míg a teteje jól meg nem pirul.
0 hozzászólás