Kolbászos-kukoricás rizs hozzávalók:
30 dkg lángolt kolbász
4 szelet húsos füstölt szalonna
450 g zsenge morzsolt kukorica
30 dkg rizs
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál kurkuma
őrölt bors ízlés szerint
ételízesíto
Kolbászos-kukoricás rizs elkészítése:
Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, közben megpirítjuk rajta a vékonyra szeletelt lángolt kolbászt.
Kiszedjük, a megmaradt zsíradékon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a kukoricát és a rizst.
Kétszeres mennyiségű vízzel fölengedjük, kurkumával, őrölt borssal és ételízesítovel elkeverjük.
Fölforraljuk, majd kis lángon alaposan lefedve főzzük, hogy a rizs fölszívja a levét. Amikor a rizs puha, akkor a pirított kolbászkarikákat belekeverjük és azonnal tálaljuk.
0 hozzászólás