Kolbászos rakott krumpli hozzávalók:

4 személyre

1 kg burgonya

6 tojás

10 dkg füstölt kolbász

10 dkg füstölt szalonna

5 dl tejföl

diónyi vaj

zsemlemorzsa

Kolbászos rakott krumpli elkészítése:

A krumplit főzd meg héjában, s karikázd fel. A tojásokat főzd keményre és karikázd fel, ahogy a kolbászt is. A szalonnát szeleteld fel, s a bőrére merőlegesen vagdosd be.

Vajazz ki egy tűzálló tálat és hintsd meg zsemlemorzsával. Az aljára fektess egy sor krumplit, rá egy sor tojást, majd egy sor kolbászt és locsold meg sózott tejföllel.

Így rétegezz tovább, a tetejére egy sor tejföllel meglocsolt burgonya jussson, arra pedig a a szalonnaszeleteket fektesd. Előmelegített forró sütőben addig süsd, míg a szalonna meg nem pirul.

Érdemes megpróbálni úgy is, hogy a tejfölbe egy kis reszelt sajtot keverünk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc