Kolbászos-túrós puliszkagombóc hozzávalók:
kukoricaliszt
víz
só
200 g enyhén sós tehéntúró lereszelve
felkarikázott kolbász
2 tojás
50 g vaj a sütőformák zsírozásához
Kolbászos-túrós puliszkagombóc elkészítése:
Főzd meg a kukoricalisztet sós vízben megfelelő keménységűre.
Borítsd ki, hagyd meghűlni, majd szeleteld fel.
Vajazd ki a sütőformákat, majd tegyél az aljukra puliszkaszeleteket.
A puliszkára rakj egy réteg kolbászt, reszeled le sajttal, majd takard be puliszkával. Ne formázd a puliszkát nedves kézzel, mert a kezedhez ragad.
Reszeld le őket sajttal és süsd a sütőben 15-20 percet.
Tehetsz a tetejére tojást is. Ebben az esetben süsd őket tovább.
Nyomban fogyasztható tejföllel és reszelt sajttal.
A receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás