Kolbászos-túrós puliszkagombóc hozzávalók:

kukoricaliszt

víz

200 g enyhén sós tehéntúró lereszelve

felkarikázott kolbász

2 tojás

50 g vaj a sütőformák zsírozásához

Kolbászos-túrós puliszkagombóc elkészítése:

Főzd meg a kukoricalisztet sós vízben megfelelő keménységűre.

Borítsd ki, hagyd meghűlni, majd szeleteld fel.

Vajazd ki a sütőformákat, majd tegyél az aljukra puliszkaszeleteket.

A puliszkára rakj egy réteg kolbászt, reszeled le sajttal, majd takard be puliszkával. Ne formázd a puliszkát nedves kézzel, mert a kezedhez ragad.

Reszeld le őket sajttal és süsd a sütőben 15-20 percet.

Tehetsz a tetejére tojást is. Ebben az esetben süsd őket tovább.

Nyomban fogyasztható tejföllel és reszelt sajttal.

A receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc