Kolbászos zöldségleves hozzávalók:
500 g nagyszemű fehérbab
4-5 db füstölt kolbász
½ piros paprika
½ zöld paprika
1 közepes sárgarépa
1 kicsi, száraz hagyma
2 szár zöldhagyma
3 evőkanál paradicsomlé
100 ml olaj
só
bors
ételízesítő
édes fűszerpaprika
csombor
kapor
petrezselyem
Kolbászos zöldségleves elkészítése:
Megmossuk a babot és éjszakára vízbe tesszük. Másnap leszűrjük a vizet és forró vizet öntük a babra. Felforraljuk. Leszűrjük a vizet és újra forró vízet üntönk rá (3-szor). Amikor a bab egy kicsit megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott répát és paprikát, az apróra vágott száraz hagymát és zöldhagymát, valamint egy csipet sót. Hagyjuk főni. Ez idő alatt a kolbászt karikákra vágjuk és egy tepsi forró olajban megpirítjuk. Miután a bab teljesen megfőtt (kb 1-1 ½ óra) és elfőtt a víz, hozzáadjuk a kolbászt az olajjal együtt, hozzáadjuk a paradicsomlevet, az apróra vágott kaprot, megfűszerezzük ízlés szerint és 15 percre betesszük a sütőbe. Miután eloltottuk a tüzet, rászórunk a tetejére egy csipet csombort és egy csipet apróra vágott petrezselymet.
A gazdag levesek jól mennek valamilyen savanyúsággal.
A kolbászos zöldségleves receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás