Kolbászos zöldségleves hozzávalók:

500 g nagyszemű fehérbab

4-5 db füstölt kolbász

½ piros paprika

½ zöld paprika

1 közepes sárgarépa

1 kicsi, száraz hagyma

2 szár zöldhagyma

3 evőkanál paradicsomlé

100 ml olaj

bors

ételízesítő

édes fűszerpaprika

csombor

kapor

petrezselyem

 

Kolbászos zöldségleves elkészítése:

Megmossuk a babot és éjszakára vízbe tesszük. Másnap leszűrjük a vizet és forró vizet öntük a babra. Felforraljuk. Leszűrjük a vizet és újra forró vízet üntönk rá (3-szor). Amikor a bab egy kicsit megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott répát és paprikát, az apróra vágott száraz hagymát és zöldhagymát, valamint egy csipet sót. Hagyjuk főni. Ez idő alatt a kolbászt karikákra vágjuk és egy tepsi forró olajban megpirítjuk. Miután a bab teljesen megfőtt (kb 1-1 ½  óra) és elfőtt a víz, hozzáadjuk a kolbászt az olajjal együtt, hozzáadjuk a paradicsomlevet, az apróra vágott kaprot, megfűszerezzük ízlés szerint és 15 percre betesszük a sütőbe. Miután eloltottuk a tüzet, rászórunk a tetejére egy csipet csombort és egy csipet apróra vágott petrezselymet.

A gazdag levesek jól mennek valamilyen savanyúsággal.

A kolbászos zöldségleves receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc