Kolbászos zöldségtál hozzávalók:
4 személyre
80 dkg fehérkáposzta
40 dkg sárgarépa
40 dkg krumpli
2 fej vöröshagyma
10 dkg vaj
20 dkg paprikás puha kolbász
1 erőleves kocka
bazsalikom
kakukkfű
köménymag
babérlevél
bors só
Kolbászos zöldségtál elkészítése:
A káposztát most meg, vágd ki a torzsáját és a vastag levélereit, majd aprítsd 3-4 centis kockákra. A megtisztított sárgarépát vágd karikákra, a krumplit kisebb kockákra.
A felszeletelt hagymát a vaj felén párold üvegesre, majd add hozzá a feldarabolt zöldséget, adj hozzá egy kávéskanálnyi bazsalikomot, ugyanannyi kakukkfüvet, egy csipet köménymagot, egy babérlevelet, öntsd alá a kockából készített fél liter erőlevest és lassú tűzön párold puhára.
Közben húzd le a kolbász héját, karikázd fel, s a maradék vajon mindkét oldalán süsd pirosra. A kolbászt (a zsiradék nélkül) add a zöldséghez, majd borsozd és sózd az egészet, ahogy akarod.
A vaj helyett használhatsz ugyanannyi margarint, a zöldség párolását pedig kuktában is elvégezheted.
0 hozzászólás