Kolbászos zöldségtál hozzávalók:

4 személyre

80 dkg fehérkáposzta

40 dkg sárgarépa

40 dkg krumpli

2 fej vöröshagyma

10 dkg vaj

20 dkg paprikás puha kolbász

1 erőleves kocka

bazsalikom

kakukkfű

köménymag

babérlevél

bors só

Kolbászos zöldségtál elkészítése:

A káposztát most meg, vágd ki a torzsáját és a vastag levélereit, majd aprítsd 3-4 centis kockákra. A megtisztított sárgarépát vágd karikákra, a krumplit kisebb kockákra.

A felszeletelt hagymát a vaj felén párold üvegesre, majd add hozzá a feldarabolt zöldséget, adj hozzá egy kávéskanálnyi bazsalikomot, ugyanannyi kakukkfüvet, egy csipet köménymagot, egy babérlevelet, öntsd alá a kockából készített fél liter erőlevest és lassú tűzön párold puhára.

Közben húzd le a kolbász héját, karikázd fel, s a maradék vajon mindkét oldalán süsd pirosra. A kolbászt (a zsiradék nélkül) add a zöldséghez, majd borsozd és sózd az egészet, ahogy akarod.

A vaj helyett használhatsz ugyanannyi margarint, a zöldség párolását pedig kuktában is elvégezheted.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc