Koldus torta (hatlapos) hozzávalók:
60 dkg liszt
8 dkg margarin
késhegynyi szódabikarbóna
1 tojás
10 dkg cukor
2-3 dl tej
Krém
40 dkg kristálycukor
1,8 liter tej
5 evőkanál kakaó
7-8 púpozott evőkanál liszt
2-3 dl tej
25 dkg margarin
Koldus torta (hatlapos) elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és 6 lapot sütünk belole (- gáztepsi hátulján elég nagy lapokat lehet belőle csinálni).
A kristálycukrot felolvasztjuk, majd felengedjük 1,8 liter tejjel.
A kakaót, 7-8 púpozott evőkanál liszttel elkeverjük, majd 2-3 dl tejjel összekeverjük, és a forrásban lévő karamellás tejhez keverjük.
Egyet forralunk rajta, majd levéve a tűzről a margarint is elkeverjük benne.
Megtöltjük a lapokat. A felső lapra is jut krém.
Ha szeretnénk a tortát érdekesebbé tenni, díszítsük ízlésünk szerint. Megfelelő díszítéssel lehet akár születésnapi torta is.
0 hozzászólás