Koldus torta (hatlapos) hozzávalók:

60 dkg liszt

8 dkg margarin

késhegynyi szódabikarbóna

1 tojás

10 dkg cukor

2-3 dl tej

Krém

40 dkg kristálycukor

1,8 liter tej

5 evőkanál kakaó

7-8 púpozott evőkanál liszt

2-3 dl tej

25 dkg margarin

Koldus torta (hatlapos) elkészítése:

A tésztához valókat összegyúrjuk, és 6 lapot sütünk belole (- gáztepsi hátulján elég nagy lapokat lehet belőle csinálni).

A kristálycukrot felolvasztjuk, majd felengedjük 1,8 liter tejjel.

A kakaót, 7-8 púpozott evőkanál liszttel elkeverjük, majd 2-3 dl tejjel összekeverjük, és a forrásban lévő karamellás tejhez keverjük.

Egyet forralunk rajta, majd levéve a tűzről a margarint is elkeverjük benne.

Megtöltjük a lapokat. A felső lapra is jut krém.

Ha szeretnénk a tortát érdekesebbé tenni, díszítsük ízlésünk szerint. Megfelelő díszítéssel lehet akár születésnapi torta is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc