Kölesfasírt hozzávalók:

KÖLESFASÍRT 18-20 db

15 dkg köles

1 db vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 teáskanál majoranna

1/2 teáskanál őrölt kömény

só (himalája)

bors

zabpehelyliszt (kiváltható 1 db tojással)

olivaolaj

Kölesfasírt elkészítése:

1. a kölest 3x mennyiségű vízzel puhára főzzük

2. a hagymákat megtisztítjuk és apróra kockázzuk ( a fokhagymát le is lehet reszelni az intenzívebb íz érdekében)

3. ha kissé meghűlt a puhára főtt köles, fűszerezzük (hagymák, majoranna, kömény, csipet só, bors) és hozzákeverünk annyi zabpehelylisztet, hogy formázni tudjuk a masszát (kb. 2-3 evőkanál)

4. begyújtjuk a sütőt 190 fokra (gázsütőnél 5-ös fokozat) és kiolajozunk egy sütőtálat, vagy tepsit

5. a masszából diónyi golyókat, majd korongokat formázunk és az előkészített tepsire tesszük

6. a 4. pontban írt hőfokon 30 perc alatt megsütjük a fasírtokat (félidőben meg lehet forgatni a korongokat, így mindkét oldala ropogós lesz)

Praktikák:

– ízlés szerint változtatható a fűszerezés

– vegánok a tojás helyett zabpehelyliszttel, vagy lenmagpehellyel készíthetik

– lehet főzelék feltétként, vagy salátával is fogyasztani

– a képen látható fasírtok tojás nélkül, zabpehelyliszttel készültek

 

A receptet Receptműves küldte. Köszönjük!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc