Kölesfasírt hozzávalók:
KÖLESFASÍRT 18-20 db
15 dkg köles
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál majoranna
1/2 teáskanál őrölt kömény
só (himalája)
bors
zabpehelyliszt (kiváltható 1 db tojással)
olivaolaj
Kölesfasírt elkészítése:
1. a kölest 3x mennyiségű vízzel puhára főzzük
2. a hagymákat megtisztítjuk és apróra kockázzuk ( a fokhagymát le is lehet reszelni az intenzívebb íz érdekében)
3. ha kissé meghűlt a puhára főtt köles, fűszerezzük (hagymák, majoranna, kömény, csipet só, bors) és hozzákeverünk annyi zabpehelylisztet, hogy formázni tudjuk a masszát (kb. 2-3 evőkanál)
4. begyújtjuk a sütőt 190 fokra (gázsütőnél 5-ös fokozat) és kiolajozunk egy sütőtálat, vagy tepsit
5. a masszából diónyi golyókat, majd korongokat formázunk és az előkészített tepsire tesszük
6. a 4. pontban írt hőfokon 30 perc alatt megsütjük a fasírtokat (félidőben meg lehet forgatni a korongokat, így mindkét oldala ropogós lesz)
Praktikák:
– ízlés szerint változtatható a fűszerezés
– vegánok a tojás helyett zabpehelyliszttel, vagy lenmagpehellyel készíthetik
– lehet főzelék feltétként, vagy salátával is fogyasztani
– a képen látható fasírtok tojás nélkül, zabpehelyliszttel készültek
A receptet Receptműves küldte. Köszönjük!
0 hozzászólás