Köleskrokett hozzávalók:

3 dl köles (nagyobb élelmiszerboltokban, gyógynövény- és bioboltokban kapható)

tengeri só

kevés őrölt bors

20 dkg barnakenyér

2 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

    Köleskrokett elkészítése:

    A megmosott kölest ötszörös mennyiségű vízben, kevés sóval megfőzzük. A kenyeret beáztatjuk vízbe, majd kinyomkodjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A megfőtt kölest összegyúrjuk a kenyérrel, liszttel, a hagymákkal és a fűszerekkel.

    Golyókat vagy hosszúkás rudakat formázunk belőlük, végül forró olajban kisütjük.

    0 hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Avatár helyőrzője

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Elkészítési idő: 0 perc