Kolozsvári káposzta hozzávalók:

3/4 kg savanyúkáposzta

10 dkg zsír

12 dkg rizs

50 dkg sertéshús

2 dl tejföl

őrölt bors

Kolozsvári káposzta elkészítése:

A kolozsvári káposztához a káposztát 4 dkg zsírban, kevés vízzel megpároljuk.

A rizst 2 dkg zsírban megforgatva, vízzel felöntve és megsózva puhára főzünk.

A sertéshúst megdaráljuk, megsózzuk, őrölt borssal fűszerezzük, és 4 dkg zsíron félig megpároljuk.

Egy tűzálló edényt zsírral kikenünk, és egy ujjnyi vastag káposztaréteget teszünk bele. A húst a rizzsel összekeverjük, és a keverékből a káposztarétegre teszük egy réteget. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hús és a káposzta is elfogy, de ügyeljünk arra, hogy felülre káposzta kerüljön.

Végül az egészet meglocsoljuk 2 dl tejföl és 1 dl víz keverékével, majd sütőben pirosra sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc