Kolozsvári káposzta hozzávalók:
3/4 kg savanyúkáposzta
10 dkg zsír
12 dkg rizs
50 dkg sertéshús
2 dl tejföl
őrölt bors
Kolozsvári káposzta elkészítése:
A kolozsvári káposztához a káposztát 4 dkg zsírban, kevés vízzel megpároljuk.
A rizst 2 dkg zsírban megforgatva, vízzel felöntve és megsózva puhára főzünk.
A sertéshúst megdaráljuk, megsózzuk, őrölt borssal fűszerezzük, és 4 dkg zsíron félig megpároljuk.
Egy tűzálló edényt zsírral kikenünk, és egy ujjnyi vastag káposztaréteget teszünk bele. A húst a rizzsel összekeverjük, és a keverékből a káposztarétegre teszük egy réteget. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hús és a káposzta is elfogy, de ügyeljünk arra, hogy felülre káposzta kerüljön.
Végül az egészet meglocsoljuk 2 dl tejföl és 1 dl víz keverékével, majd sütőben pirosra sütjük.
0 hozzászólás