Kolozsvári rakott káposzta hozzávalók:

3/4 kg savanyú káposzta

40 dkg darált sertéshús

10 dkg rizs

2 dl tejföl

olaj

pirospaprika

só, bors

Kolozsvári rakott káposzta elkészítése:

A savanyú káposztát kevés olajon megpároljuk.

A darált húst is megpároljuk, majd pirospaprikával bőven megszórjuk. Sózzuk, borsozzuk.

A rizst puhára fozzük. A tepsi aljára lerakjuk a savanyú káposztát, rá a főtt rizst.

Meglocsoljuk a tejföl felével, a tetejére rétegezzük a darált húst, savanyú káposztaréteggel fedjük le, amit ismét tejföllel locsolunk meg.

Forró sütoben kb 30 percig sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc