Köményes csirkével töltött burgonya hozzávalók:

2 személyre

2-4 sütnivaló burgonya

15-20 dkg csirkemell

őrölt kömény

bors

chili

krumpli fűszersó

tejföl

reszelt sajt

olaj

Köményes csirkével töltött burgonya elkészítése:

A burgonyákat megmossuk, levágjuk a tetejét, a közepét kikanalazzuk és fűszersóval bedörzsöljük.

A csirkemelleket feldaraboljuk, sóval, borssal, köménnyel, chilivel és kevés tejföllel összedolgozzuk. Én aprítógépben szoktam.

A sütőt előmelegítjük 180-200 C°-ra.

A burgonyákat megtöltjük a hústöltelékkel és a sütőlap alját beolajozzuk. A kalapokat is mellé tesszük megsülni.

Amikor már szinte kész, megszórjuk sajttal, megvárjuk még megsül rajta.

 

A köményes csirkével tölött burgonya receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc