Köménymagos burgonyás szuflé hozzávalók:
500 g burgonyapüré
2 tojás
4 evőkanál liszt
só
1 teáskanál aprított köménymag
1 evőkanál vaj
1 tányér főtt zöldség
100 g sajt
1 csésze tejföl
Köménymagos burgonyás szuflé elkészítése:
A meleg pürét keverd össze a 2 egész tojásból készült habbal, az aprított köménymaggal és 3 evőkanál liszttel. Dagasztani kell egy lágy tésztát, majd terítsd el egy tiszta törölközőn, melyet előtte megszórtál 1 evőkanál liszttel. A zöldségeket párold meg vajban, majd keverd össze reszelt parmezánnal vagy sajttal. Miután kihűlt, fedd be a zöldségekkel a tésztát.
Tekerd fel a törölközőt. Fogd meg a 2 végénél, majd helyezd bele egy edénybe, amely egy másik, forró vízzel teli edényben van. Alacsony lángon, fél órán keresztül főzd. Vedd ki az edényből, tedd egy tányérra és távolítsd el a törölközőt.
Vágd szeletekre a pudingot, és melegen tálalad, tejföllel.
0 hozzászólás