Kondáspaszuly hozzávalók:
1 húsos hátsócsülök
40 dkg füstölt tarja vagy comb
2 evőkanál zsír
3 fej hagyma
kávéskanálnyi őrölt bors
1 evőkanál paprika
1 evőkanálnyi csípős piros arany
3 db babérlevél
só
40 dkg tarkabab
1 fej édeskáposzta
4 dl tejföl
4 evőkanál liszt
2 dl tej
1 tojás
liszt
Kondáspaszuly elkészítése:
A csülköt megtisztítjuk, a csontról lefejtjük és felkockázzuk. A füstölt húst szintén csinos darabokra vágjuk. Zsírt hevítünk, megdinszteljük benne a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a csülköt, később a füstölt húst.
Keverés közben paprikával, őrölt borssal, babérlevéllel, piros arannyal ízesítjük.
Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Amikor a hús puhulófélben van, az edénybe szórjuk az előző este beáztatott paszulyt. Amikor a bab héja felreped, hozzáadjuk a vékony laskára szelt káposztát és csipetkével gazdagítjuk.
Tálalás előtt a tejfölből, lisztből, tejjel habarást készítünk és ezt is a levesbe öntjük. Mivel a füstölt hús sós, csak tálalás előtt sózzuka bablevest, ha szükséges.
0 hozzászólás