Kondáspaszuly hozzávalók:

1 húsos hátsócsülök

40 dkg füstölt tarja vagy comb

2 evőkanál zsír

3 fej hagyma

kávéskanálnyi őrölt bors

1 evőkanál paprika

1 evőkanálnyi csípős piros arany

3 db babérlevél

40 dkg tarkabab

1 fej édeskáposzta

4 dl tejföl

4 evőkanál liszt

2 dl tej

1 tojás

liszt

Kondáspaszuly elkészítése:

A csülköt megtisztítjuk, a csontról lefejtjük és felkockázzuk. A füstölt húst szintén csinos darabokra vágjuk. Zsírt hevítünk, megdinszteljük benne a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a csülköt, később a füstölt húst.

Keverés közben paprikával, őrölt borssal, babérlevéllel, piros arannyal ízesítjük.

Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Amikor a hús puhulófélben van, az edénybe szórjuk az előző este beáztatott paszulyt. Amikor a bab héja felreped, hozzáadjuk a vékony laskára szelt káposztát és csipetkével gazdagítjuk.

Tálalás előtt a tejfölből, lisztből, tejjel habarást készítünk és ezt is a levesbe öntjük. Mivel a füstölt hús sós, csak tálalás előtt sózzuka bablevest, ha szükséges.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc