Könnyen elkészíthető csirkemelles előétel hozzávalók:
2 sárgarépa
4 tojás
2 piros gogos paprika
100 g sonka
100 g sajt
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál konzerves borsó
100 g liszt
25 g margarin
100 g vágott mogyoró
mag nélküli olajbogyó
bors, só
Könnyen elkészíthető csirkemelles előétel elkészítése:
Én nem tettem bele olajbogyót, mogyorót és borsót, de tettem hozzá kukoricát és egy köteg petrezselyemzöldet.
A csirkemellet 20 percig kell főzni sós vízben egy sárgarépával együtt. Hagyd kihűlni, majd kétszer daráld át a húsdarálóval.
A paprikát, a sárgarépát, a sonkát és a sajtot vágd kockára. A tojássárgáját válasszuk el a fehérjétől. A fehérjét verd habosra egy kis sóval. A csirkemellet keverd össze a tojássárgájával, a liszttel, a tejföllel, a sóval és a borssal, majd függőleges mozdulatokkal lassan keverd bele a felvert tojásfehérjét is.
Lisztezz meg egy tepsit, majd öntsd bele a keverék felét, aztán hintsd rá a többi hozzávalót, majd fedd le a keverék másik felével. Középfokon 45 percet kell sütni a sütőben.
Hagyd kihűlni a tepsin, majd vedd ki belőle és mogyoróval és paprika darabokkal díszítsd.
0 hozzászólás