Könnyen elkészíthető csirkemelles előétel hozzávalók:

3 csirkemell

2 sárgarépa

4 tojás

2 piros gogos paprika

100 g sonka

100 g sajt

1 evőkanál tejföl

2 evőkanál konzerves borsó

100 g liszt

25 g margarin

100 g vágott mogyoró

mag nélküli olajbogyó

bors, só

Könnyen elkészíthető csirkemelles előétel elkészítése:

Én nem tettem bele olajbogyót, mogyorót és borsót, de tettem hozzá kukoricát és egy köteg petrezselyemzöldet.

A csirkemellet 20 percig kell főzni sós vízben egy sárgarépával együtt. Hagyd kihűlni, majd kétszer daráld át a húsdarálóval.

A paprikát, a sárgarépát, a sonkát és a sajtot vágd kockára. A tojássárgáját válasszuk el a fehérjétől. A fehérjét verd habosra egy kis sóval. A csirkemellet keverd össze a tojássárgájával, a liszttel, a tejföllel, a sóval és a borssal, majd függőleges mozdulatokkal lassan keverd bele a felvert tojásfehérjét is.

Lisztezz meg egy tepsit, majd öntsd bele a keverék felét, aztán hintsd rá a többi hozzávalót, majd fedd le a keverék másik felével. Középfokon 45 percet kell sütni a sütőben.

Hagyd kihűlni a tepsin, majd vedd ki belőle és mogyoróval és paprika darabokkal díszítsd.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc