Konyakos felfújt hozzávalók:
Felfújthoz
1 evőkanál apróra vágott mandula
1 evőkanál instant kávé
150 g étcsoki
4 tojás
2 kiskanál liszt
100 g cukor
Konyakos szósz
100 g étcsoki
150 ml tejszín
2-3 evőkanál konyak
málnás fagyi vagy tejszínhab
Konyakos felfújt elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. 6 hőálló tálkát kivajazunk és megszórjuk mandulával. Egy edényben 4 evőkanál forró vízbe feloldjuk az instant kávét. Az étcsokit feldaraboljuk és gőzfürdőben megolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojássárgákat, lisztet és 50 g cukrot. A tojásfehérjéket egy külön tálban habosra verjük, azután hozzákavarjuk kanalanként a maradék cukrot. A fehérje felét fokozatosan hozzákavarjuk a csokihoz, azután a másik felét is. Ezt a keveréket elosztjuk a hőálló szuflétálkákba, amelyeket utána egy tepsibe helyezünk és betesszük 20-25 percre a sütőbe.
Szósz: az étcsokit feldaraboljuk és egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a tejszínt és kicsi tüzön megolvasztjuk. Közben kavargatva hozzáötjük a konyakot. A felfójtak közepébe óvatosan jégkrémet vagy tejszínhabot teszünk, a tetejére pedig ráöntjük a konyakos szószt.
A konyakos felfújt receptet Sava Laura ajánlotta.
0 hozzászólás