Konyakos-szedres nyúlpástétom hozzávalók:

4 fő részére:

50 dkg nyúlhús

konyak (minőségi)

20 dkg friss szeder

0.5 liter tejszín

15 dkg vaj

őrölt fehér bors

20 dkg vöröshagyma

1 fej fokhagyma

olaj/zsír

zselatin

friss rozmaring

Konyakos-szedres nyúlpástétom elkészítése:

A nyúlhúst megtisztítjuk, lehártyázzuk, sóval, borssal bedörzsöljük, tepsibe helyezzük.

Zsiradékot öntünk rá és fokhagymát, vöröshagymát, továbbá friss rozmaringot teszünk mellé.
150 fokon sütjük 1 órán keresztül.

Amikor a pástétom elkészült ledaráljuk, majd vajjal, tejszínnel és konyakkal pépesre dolgozzuk.

A szederkrém elkészítése:

A szedret kevés vízben felforraljuk, majd cukrot, zselatint és pici vörösbort teszünk bele. Botturmixal eldolgozzuk.

Formába rétegezzük és hűtőben egy éjszakát állni hagyjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc