Korhely halászlé hozzávalók:

1,5 kg ponty

20 dkg vöröshagyma

késhegynyi pirospaprika

törött bors

4 babérlevél

tejföl

2 karika citrom

citromlé

Korhely halászlé elkészítése:

A halat megtisztítjuk, gerincénél szétbontjuk és a fejét, farkát, gerincét sós vízben másfél óráig főzzük. Ekkor tesszük bele a karikára vágott vöröshagymát és további fél órai főzés után az egészet áttörjük.

Visszarakjuk a tűzre, beletesszük a fűzereket meg a szálkátlanított halszeleteket és 10 percig nagyon lassan forraljuk.

A halászlét bőven megtejfölözzük, pár csepp citromlével, citromkarikával ízesítve tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc