Korhelyleves hozzávalók:
4-5 személyre:
40 dkg savanyúkáposzta
20 dkg füstölt oldalas
20 dkg füstölt kolbász
4 dkg zsír
5 dkg liszt
1 kis fej vöröshagyma
1,5 dl tejföl
1-2 babérlevél
pirospaprika
1-2 gerezd fokhagyma
só
(citromlé)
Korhelyleves elkészítése:
A (megkóstolt/előkészített) savanyúkáposztára öntsünk bő 2 liter hideg vizet, tegyük bele a babérlevelet, az oldalast, a füstölt kolbászt, s főzzük puhára.
A zsírral, a liszttel, az apróra vágott vöröshagymával, a fokhagymával és a pirospaprikával készítsünk zsemleszínű rántást.
A korhelylevesből vegyük ki a babérlevelet, az oldalast és a kolbászt, s a levet sűrítsük be a rántással. Jól forraljuk össze, ha kell, még ízesítsük sóval, esetleg citromlével.
Tegyük bele vissza a kicsontozott és felkockázott oldalast, valamint a felkarikázott kolbászt.
A korhelyleveshez tálaláskor kínáljunk tejfölt.
0 hozzászólás