Korpacibere hozzávalók:

500 g búzakorpa

300 g kukoricaliszt

egy pohár kovász vagy 20 g élesztő

egy citrom

2-3 szelet barna kenyér

Korpacibere elkészítése:

Használj 5-6 literes zománcozott agyagedényt. Tedd bele a búzakorpát, a kukoricalisztet, valamint a kovászt vagy a sörélesztőt. Ezt követően töltsd tele az edényt fővő vízzel, majd tartsd meleg helyen.

Amint kihűlt, adj hozzá egy felszeletelt citromot (héjával együtt), illetve 2-3 szelet barna kenyeret. Tetszés szerint akár meggylevelet, zellert, petrezselymet és lestyánt is adhatsz hozzá a különlegesebb aroma érdekében. A fermentálódás során keverd meg naponta kétszer (reggel és este) a korpaciberét egy hosszab nyelű fakanállal. Ne felejtsd el néha megkóstolni, és ha már elég savanyú, helyezd egy hűvösebb helyre, hogy kitisztulhasson. Miután elkészült, töltsd ki a ciberelevet néhány befőttesüvegbe, majd helyezd egy hűvös helyre. Mindenképp tartsd meg a kovászt (az edény aljára leülepedett korpát) is. Amikor a korpacibere elfogyott, önts forró vizet a kovászra, hogy kitisztuljon; töltsd befőttesüvegbe az új adag ciberelevet. Ezt a műveletet háromszor végezheted el.

Megjegyzés: A korpaciberét nem szabad a kovászon hagyni, hanem külön kell tölteni, mert keserűvé válhat.

Ciberelevesek készítéséhez, valamint fogyókúrás üdítők készítéséhez is alkalmazhatod. Biztosítja a B- és P-vitaminok bevitelét.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc