Korpacibereleves bárányhússal, lestyánnal és zöldhagymával hozzávalók:
bárányfej és borda
4 csomó zöldhagyma
egy csomó petrezselyem zöld
½ csomó lestyán
1 kanál rizs
só
½ l korpacibere – helyettesíthető ecettel vagy citromlével
1 tojás sárgája
Korpacibereleves bárányhússal, lestyánnal és zöldhagymával elkészítése:
Jól megmossuk a húst. Az egész fejet és az összevágott bordát sós vízben feltesszük főni. Leszedjük a leves tetejére feljövő habot, hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát és a megmosott rizst. Mikor a hús majdnem készen van, hozzáadjuk a korpaciberét.
Megvárjuk, hogy főjön fel a leves, hozzáadjuk az összeaprított zöldpetrezselymet és lestyánt, lefedjük és félrehúzzuk a tűzhelyről. Ízlés szerint, a korpaciberébe keverhetünk egy tojás sárgáját is.
0 hozzászólás