Korpacibereleves füstölt csülökkel hozzávalók:
egy közepes fej káposzta, lehetőleg savanyított
2 megfelelő fej hagyma
levesbe való tartósított zöldségek
só
½ liter korpacibere vagy káposztalé
egy megfelelő méretű füstölt csülök
egy csokor kapor
Korpacibereleves füstölt csülökkel elkészítése:
Forrázd le a csülköt egy kevés sós vízzel. Az edénybe, amibe a korpacibere készül tedd fel főni a megmosott és felaprított káposztát, hagymát és a csülköt. Azt is felszeletelheted, de egybe is belekerülhet a levesbe. Amikor már majdnem megfőtt, tedd bele a zöldségeket és hagyd még max. 15 percet főni.
Savanyítsd a külön elkészített korpaciberével vagy káposztalével, sózd ízlés szerint, majd végezetül hintsd meg az aprított kaporral.
A csülök és a káposzta mellé miközben fő tehetsz egy csokor csombort is, ha szereted, de ezt miután elkészült, ki kell venni a levesből.
Vöröshagymával forrón fogyasztható.
0 hozzászólás