Korpacibereleves füstölt csülökkel hozzávalók:

egy közepes fej káposzta, lehetőleg savanyított

2 megfelelő fej hagyma

levesbe való tartósított zöldségek

½ liter korpacibere vagy káposztalé

egy megfelelő méretű füstölt csülök

egy csokor kapor

Korpacibereleves füstölt csülökkel elkészítése:

Forrázd le a csülköt egy kevés sós vízzel. Az edénybe, amibe a korpacibere készül tedd fel főni a megmosott és felaprított káposztát, hagymát és a csülköt. Azt is felszeletelheted, de egybe is belekerülhet a levesbe. Amikor már majdnem megfőtt, tedd bele a zöldségeket és hagyd még max. 15 percet főni.

Savanyítsd a külön elkészített korpaciberével vagy káposztalével, sózd ízlés szerint, majd végezetül hintsd meg az aprított kaporral.

A csülök és a káposzta mellé miközben fő tehetsz egy csokor csombort is, ha szereted, de ezt miután elkészült, ki kell venni a levesből.

Vöröshagymával forrón fogyasztható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc