Korpaciberés bableves hozzávalók:

3 liter víz

250 g bab

1 fej hagyma

1 sárgarépa

1 petrezselyem

1/2 teáskanál liszt

2 evőkanál olaj

korpacibere ízlés szerint

petrezselyem és zöld kapor

Korpaciberés bableves elkészítése:

A kiválogatott babot öblítsd le, majd hagyd éjszakára meleg vízben. Tedd oda forrni a babot, majd kis idő múlva cseréld ki a vizet, és ismét hagyd forrni. Ismételd meg a műveletet háromszor. Az utolsó adag vízbe tedd még bele a hagymát, sárgarépát, petrezselymet és sót. Le kell fedni az edényt.

Addig hagyd forrni, míg meg nem puhul a bab. Távolítsd el a zöldségeket, majd adj hozzá olajból és lisztből készült rántást, főtt korpaciberét (ízlés szerint) és apróra vágott petrezselymet, illevte kaprot. Hagyd még kis ideig forrni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc