Korpaciberés bableves paradicsommal és tejföllel hozzávalók:
1/2 kg bab
1 db nagy fej hagyma
2-3 db paradicsom
egy köteg petrezselyem
egy evőkanál liszt
1/2 liter korpacibere
1 tojás
100 g tejföl
Korpaciberés bableves paradicsommal és tejföllel elkészítése:
A leveshez tedd főni a babot forrásban lévő, sós vízbe. Pirítsd meg olajban az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a lisztet és a reszelt paradicsomot. Keverd össze, és hagyd még a lángon pár másodpercig, míg a szósz sűrűbb nem lesz. Öntsd bele a szószt a babos edénybe. Kis lángon forrald tovább. A végén add hozzá az apróra morzsolt petrezselymet és a korpaciberét. Hagyd még forrni, majd 15 perc múlva öntsd bele a tejföllel elkevert tojást.
0 hozzászólás