Korpaciberés bableves vargányával hozzávalók:
1/2 kg bab
200 g gomba
2-4 hagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyem
1 pasztinák
só
1 liter korpacibere
Korpaciberés bableves vargányával elkészítése:
Este mosd meg a gombát hideg vízzel, majd hagyd puhulni másnapig meleg vízben. A babot is kell hagyni puhulni ugyanennyi ideig. Másnap tedd oda főni a babot, majd ha fő már a víz, akkor cseréld le a vizet, szintén forró vízzel. Ha félig megfőtt a bab, add hozzá a hagymát, az apróra vágott zöldségeket és a sót.
Vedd ki a gombát a vízből, amiben puhult. Ezt a vizet szűrd le egy tiszta kendő segítségével, majd öntsd egy fazékba. A gombát vágd keskeny csíkokra, majd tedd bele ebbe a fazékba. Tedd a lángra és hagyd forrni.
Mikor a bab és gomba is megfőtt, rakd őket egy edénybe, öntsd hozzá a korpaciberét és forrald még egy darabig.
Hidegen tálald, apróra vágott petrezselyemmel.
0 hozzászólás