Korpaciberés tyúkhúsleves hozzávalók:
1 kg tyúk
1 db. sárgarépa
1 db. paszternák
1 db. petrezselyem
1 fej hagyma
2-3 db. paradicsom
1 evőkanál rizs
1 1/2 liter víz
1 liter korpacibere
4 evőkanál tejföl
2 db. tojás
1 kisebb köteg lestyán
petrezselyem
kapor
só
Korpaciberés tyúkhúsleves elkészítése:
A megtisztított és darabokra vágott csirkét tedd oda forrni, majd fűszerezd meg sóval. Fontos, hogy a csirkét hideg vízbe rakd.
Miután felforrt, távolítsd el a habot, majd add hozzá a durvára reszelt sárgarépát, az apróra vágott petrezselymet, hagymát, valamint pasztinákot.
Amikor a csirke félig megfőtt, tegyél bele egy evőkanál rizset és meghámozott, feldarabolt paradicsomot.
Miután felforrt, add hozzá a forró korpaciberét, a lestyánt, majd az apróra vágott petrezselymet és a kaprot.
Felszolgálás előtt ízesítsd meg két tojássárgájával és tejföllel.
0 hozzászólás