Korpaciberés tyúkhúsleves hozzávalók:

1 kg tyúk

1 db. sárgarépa

1 db. paszternák

1 db. petrezselyem

1 fej hagyma

2-3 db. paradicsom

1 evőkanál rizs

1 1/2 liter víz

1 liter korpacibere

4 evőkanál tejföl

2 db. tojás

1 kisebb köteg lestyán

petrezselyem

kapor

Korpaciberés tyúkhúsleves elkészítése:

A megtisztított és darabokra vágott csirkét tedd oda forrni, majd fűszerezd meg sóval. Fontos, hogy a csirkét hideg vízbe rakd.

Miután felforrt, távolítsd el a habot, majd add hozzá a durvára reszelt sárgarépát, az apróra vágott petrezselymet, hagymát, valamint pasztinákot.

Amikor a csirke félig megfőtt, tegyél bele egy evőkanál rizset és meghámozott, feldarabolt paradicsomot.

Miután felforrt, add hozzá a forró korpaciberét, a lestyánt, majd az apróra vágott petrezselymet és a kaprot.

Felszolgálás előtt ízesítsd meg két tojássárgájával és tejföllel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc