Korpaciberés zöldbableves hozzávalók:

1 1/2 liter víz

1/2 liter korpacibere

250 g zöldbab

1 kis fej hagyma

1 kisebb sárgarépa

1 kisebb petrezselyemgyökér

350 g paradicsom

2 evőkanál vaj

1/2 teáskanál liszt

fűszerek

4 evőkanál tejszín

Korpaciberés zöldbableves elkészítése:

A leveshez az apróa vágott zöldséget és lisztet vajban pirítsd meg kicsit. Miután vízzel kissé meglocsoltad, tedd bele a feldarabolt zöldbabot és sót (ízlés szerint). Hagyd gyenge lángon főni, míg a zöldbab megpuhul. Főzd meg külön a paradicsomot, majd az átszűrt levét és a korpaciberét öntsd hozzá a leveshez. Hagyd még kis ideig forrni.

A leves tetejét tálaláskor tejföllel és apróra vágott friss fűszernövénnyel díszítsd.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc