Körtebefőtt hozzávalók:

befőzni való körte

cukor vagy édesítőszer

szegfűszeg

darabos fahéj

citromlé

Körtebefőtt elkészítése:

A körtebefőtthöz megmossuk a körtéket és cikkekre vágjuk.

Egy tálba vizet teszünk, öntünk bele citromlevet, ebbe rakjuk a körtét, hogy ne barnuljon meg.

A kimosott üvegek aljára szegfűszeget (2-3 db) és darabos fahéjat teszünk, majd az üveget félig rakjuk körtével.

Rászórjuk a kristálycukrot (8 dl-es üvegekhez 4 evőkanál), majd telerakjuk körtével.

Feltöltjük az üvegeket hideg vízzel, a tetejére késhegyni szalicilt szórunk, folpack fóliával fedjük le, és rázárjuk a tetejét.

Magasabb szélű edénybe újságpapírt teszünk, belerakjuk az üvegeket 3/4 részig töltjük hideg vízzel, majd befedjük egy vizes konyhai törülközővel.

A tűzre tesszük, főzéstől számítva 10 percig főzzük.

Utána a körtebefőttet levesszük a tűzről, letakarjuk pléddel és 24 óráig állni  hagyjuk, míg teljesen ki nem hűl.

Utána az üvegeket megtörölgetjük és végleges helyére tesszük.

A körtebefőtt cukor helyett édesítőszerrrel is készíthető.

Más gyümölcsöt is el lehet így tenni, a savanyúbbak több cukrot igényelnek.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc