Kourabiethes – hagyományos görög aprósütemény hozzávalók:

150 g vaj

100 g mandula

1 kiskanál sütőpor

½ kiskanál szódabikarbóna

2 evőkanál citromlé

60 g porcukor

10 g konyak (ouzo)

300 g liszt

vanília aroma

vaníliacukor

szegfűszeg

Kourabiethes – hagyományos görög aprósütemény elkészítése:

A vajat és a cukrot habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőporral összekavart lisztet és kézzel összekavarjuk, míg morzsás állagú lesz. A mandulát apróra vágjuk, megpirítjuk és hozzáadjuk a kompozícióhoz. A szódabikarbónát felöntjük citromlével, aromával és konyakkal, majd ezt is hozzáöntjük a többihez. Jól összegyúrjuk és egy labdát formázunk belőle, majd 2-3 órára vagy éjszakára hűtőbe tesszük. Kis golyókat formázunk amiket kicsit lelapítunk, s a közepébe egy-egy szegfűszeget teszünk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket és előmelegített sütőbe rakjuk 15-20 percre. Hagyjuk hűlni, majd jól megszórjuk vaníliacukorral.

A kourabiethes – hagyományos görög aprósütemény receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc