Kovászos káposzta hozzávalók:

kenyér

élesztő

káposzta

Kovászos káposzta elkészítése:

A káposztát megtisztitjuk, legyaluljuk, a torzsát kidobjuk.

1 kg káposztához 2-3 dkg sót adunk, összekeverjük.

A káposztát lazán borkánba rakjuk, langyos vízzel felöntjük, letakarjuk két káposzta levéllel.

Teszünk rá két szelet kenyeret, és végül élesztőt morzsolunk rá.

1 kilogramm savanyú káposzta készítéséhez 0,5 dkg élesztő kell. A langyos vizet pótolhatjuk. Az edényt 7-9 napig tartjuk a napsütésben, lefedve.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc