Kovászos uborka hozzávalók:

uborka

1 marék kapor

3 liter langyos víz

3 evőkanál só

3 cikk fokhagyma

3 szelet pirított kenyér

Kovászos uborka elkészítése:

A kovászos uborka elkészítését azzal kezdjük, hogy üveg aljára tesszük a kaprot, az arasznyi uborkák végeit levágjuk és hosszában bevágjuk.

Belerakjuk az üvegbe, sós, meleg vízzel felöntjük, beletesszük a fokhagymát és betakarjuk a pirított kenyérrel

Az üveg szájára kistányért teszünk, 3-4 napig a napon érleljük.

Ha a kovászos uborka elkészült, a levét leszűrjük és a hűtőben tároljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc