Kovászos uborka másképpen hozzávalók:

5 literes üveghez

2,5 kg uborka

1 csokor kapor

10 szem feketebors

1 babérlevél

3 gerezd fokhagyma

1 zöldpaprika

3 meggyfalevél

1 fej cikkekre vágott lilahagyma

fél zsemle

Kovászos uborka másképpen elkészítése:

Az uborkák végét levágjuk, behasítjuk. A hozzávalókat üvegbe rétegezzük. Pikánsabb ha kis fürt zöld szőlőt, 1-2 csombort, kakukkfüvet, tárkonyt is teszünk bele. Vízzel felöntjük, ahány liter víz, annyi evőkanál, plusz még egy evőkanál só kerüljön bele.

A vizet felforralás után langyosra hűtve a zsemlén át szűrjük az üvegbe. A zsemlét már akkor kivesszük, ha a lé enyhén zavaros lesz, így biztosan ropogós marad a kovászos uborka.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc