Kovászos uborka másképpen hozzávalók:
5 literes üveghez
2,5 kg uborka
1 csokor kapor
10 szem feketebors
1 babérlevél
3 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
3 meggyfalevél
1 fej cikkekre vágott lilahagyma
fél zsemle
Kovászos uborka másképpen elkészítése:
Az uborkák végét levágjuk, behasítjuk. A hozzávalókat üvegbe rétegezzük. Pikánsabb ha kis fürt zöld szőlőt, 1-2 csombort, kakukkfüvet, tárkonyt is teszünk bele. Vízzel felöntjük, ahány liter víz, annyi evőkanál, plusz még egy evőkanál só kerüljön bele.
A vizet felforralás után langyosra hűtve a zsemlén át szűrjük az üvegbe. A zsemlét már akkor kivesszük, ha a lé enyhén zavaros lesz, így biztosan ropogós marad a kovászos uborka.
0 hozzászólás