Krémes cseresznye hozzávalók:

1 kg cseresznye

25 dkg cukor

1 l tej

1 tojás

1 evőkanál burgonyakeményítő

2 evőkanál dió vagy mandula

citromhéj

Krémes cseresznye elkészítése:

A gyümölcsdesszerthez a kimagolt cseresznyét 20 dkg cukorral 10 percig hevesen főzzük. Ezután kivesszük, lecsorgatjuk, majd egy mélyebb tányérba helyezzük.

A szósz elkészítése: A burgonyakeményítőt egy kanál hideg vízzel elkeverjük, majd a maradék cukorral és a citromhéjjal hozzáadjuk a forró tejhez.  Néhány percig főzzük, majd egy tál aljára széttörjük a tojást, és a forró tejet ráöntjük. Összekeverjük, majd hagyjuk, hogy hűljön ki. Az így kapott keveréket a cseresznyére öntjük, majd megszórjuk, apróra zúzott és pergelt dióval vagy mandulával. A cseresznyéből visszamaradt sziruppot befőttek keszítéséhez használhatjuk.

Ugyanígy készíthető a meggy, a kajszi- és őszibarack, az alma vagy a körte.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc