Krémes cseresznye hozzávalók:
1 kg cseresznye
25 dkg cukor
1 l tej
1 tojás
1 evőkanál burgonyakeményítő
2 evőkanál dió vagy mandula
citromhéj
Krémes cseresznye elkészítése:
A gyümölcsdesszerthez a kimagolt cseresznyét 20 dkg cukorral 10 percig hevesen főzzük. Ezután kivesszük, lecsorgatjuk, majd egy mélyebb tányérba helyezzük.
A szósz elkészítése: A burgonyakeményítőt egy kanál hideg vízzel elkeverjük, majd a maradék cukorral és a citromhéjjal hozzáadjuk a forró tejhez. Néhány percig főzzük, majd egy tál aljára széttörjük a tojást, és a forró tejet ráöntjük. Összekeverjük, majd hagyjuk, hogy hűljön ki. Az így kapott keveréket a cseresznyére öntjük, majd megszórjuk, apróra zúzott és pergelt dióval vagy mandulával. A cseresznyéből visszamaradt sziruppot befőttek keszítéséhez használhatjuk.
Ugyanígy készíthető a meggy, a kajszi- és őszibarack, az
0 hozzászólás