Krémes palacsinta hozzávalók:

25 dkg tehéntúró

5 dkg mazsola

1/2 citrom reszelt héja és leve

ízlés szerint porcukor

2 zacskó vaníliás cukor

2 dl kefir

1 tojás

1 mokkáskanál só

a tűzálló tálhoz kevés vaj

8 db szokásos módon megsütött palacsinta

Krémes palacsinta elkészítése:

A tehéntúrót simára keverjük a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a citromlével, a sóval és annyi porcukorral (vagy édesítőszerrel), hogy kellemesen édes, de ne túl édes krémmé váljon.

A mazsolát megmossuk, szárát leszedegetjük. A túrókrémet megfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a mazsolát, a másik felét félretesszük. A palacsintákat egyenként megkenjük a mazsolás túróval. Felcsavarjuk, és kivajazott ovális alakú tálba fektetjük, jó szorosan egymás mellé. (Ha nincs nagy tálunk, akkor két kisebbe tegyünk 4-4 palacsintát.)

A túrókrém másik felét a turmixgép poharába öntjük a kefirrel és a tojással. Kevés porcukorral (vagy édesítővel) kissé pikánsra ízesítjük. A tálba rakott palacsintákat leöntjük a folyékony öntettel, majd előmelegített, forró sütőbe toljuk.

Annyi ideig pirítjuk, amíg egybefüggő réteg sül a palacsinták tetejére.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc