Krémes pite hozzávalók:

egy adag gyors leveles tészta

vaníliakrém

négy tojássárgája

egy egész tojás

7 dl tej

20 dkg cukor

két csomag vaníliás cukor

két evőkanál liszt

a tetejére porcukor

Krémes pite elkészítése:

A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, és két lapban megsütjük.

A krémhez a tojást meg a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral meg a liszttel, a tejjel felengedjük és gőz fölött nagyon sűrűre főzzük.

A kihűlt krémet az egyik kisült tésztalapra halmozzuk, a másik lapot erre fektetjük.

Ezt előzőleg ajánlatos kockákra vágni, így könnyebben szeletelhetjük a tésztát.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc