Krémsajtos gyümölcssaláta hozzávalók:
60 dkg idénygyümölcs
2 dl tejföl
10 dkg krémsajt
2-3 evőkanál méz
5 dkg darált dióbél
1/2 citrom leve
Krémsajtos gyümölcssaláta elkészítése:
A gyümölcssaláta mártásához a krémsajtot a tejföllel simára keverjük, majd annyi mézzel édesítjük, hogy csak kellemesen, és ne nagyon legyen édes. Belekeverjük a darált dió felét. A gyümölcsöket megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk és meghámozzuk, majd a gyümölcs jellegétől függően feldaraboljuk. Azonnal meglocsoljuk citromlével, hogy eredeti színüket megtartsák. Befedve, fél órára félretesszük.
Ezután a citromos levet leszűrjük, és a mártáshoz keverjük. A feldarabolt gyümölcsöket üvegtálra halmozzuk, és meglocsoljuk a mártással. Rászórjuk a megmaradt darált diót, és befedve a hűtőszekrényben egy-két órán keresztül hűtjük. Készíthető fele befőttből is, fele nyers gyümölccsel keverve.
0 hozzászólás