Krumplibecsinált hozzávalók:

4-5 nagy burgonya

1 hagyma

1 kisebb répa

1 kisebb zöldpetrezselyem

2-3 kanál liszt

2 kanál vaj

½ pohár tej

Krumplibecsinált elkészítése:

Pucold meg a répát, a zöldpetrezselymek és a hagymát, azután mosd meg, vágd fel őket cérnametélt-szerűen és tedd oda főni egy liter vízbe.

Amint a zöldségek megfőttek, csavard ki és dobd el őket, majd tedd bele a burgonyát a zöldség levébe, önts bele tejet, sózd meg és tedd oda főni, amíg a krumpli kész nem lesz.

Eközben pirítsd a lisztet egy kevés vajban, amíg arany színű nem lesz, majd öntsd rá a burgonya levét és kavard egyenletesre (ne maradjon görcsös).

Azután add hozzá a burgonyát és hagyd még néhány percre a tűzön.

Lehet magyarosra készíteni kis pirospaprikával, húsok mellé így finomabb lessz.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc