Krumplifánk hozzávalók:

3 db burgonya

12 dkg liszt

2 db tojás

20 dkg reszelt parmezán

2 szál újhagyma

5 dkg vaj só

szerecsendió

bő olaj a sütéshez

Krumplifánk elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, összetörjük.2 dl vizet felforralunk, beletesszük a vajat, a lisztet és kis lángon simára keverjük.

Ha kihűlt, hozzákeverjük a tojásokat. Hozzáadjuk a burgonyát, belekeverjük a sajtot, az apróra vágott zöldhagymát és megfűszerezzük.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és evőkanállal beleszaggatjuk a burgonyás masszát. Pirosra sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc