Krumplifőzelék hozzávalók:
1,5 kg krumpli
1 kisebb fej vöröshagyma
kevés pirospaprika
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
kevés étolaj
néhány babérlevél
víz
só
Krumplifőzelék elkészítése:
Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kockára, mossuk meg.
Hámozzuk meg a vöröshagymát, azt is vágjuk kockára.
Olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, húzzuk le a tűzről, hagyjuk kihűlni.
Szórjuk meg kevés pirospaprikával, keverjük el.
Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a krumplit, keverjük pár percig.
Öntsük fel vízzel, hogy éppen ellepje.
Sózzuk meg, adjuk hozzá a babérleveleket.
Főzzük kisebb lángon.
Keverjük el a tejfölt a liszttel, majd lassan adagolva adjuk hozzá a megfőtt krumplihoz.
Főzzük még pár percig kevergetve.
0 hozzászólás