Krumplifőzelék hozzávalók:

1,5 kg krumpli

1 kisebb fej vöröshagyma

kevés pirospaprika

2 dl tejföl

1 evőkanál liszt

kevés étolaj

néhány babérlevél

víz

Krumplifőzelék elkészítése:

Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kockára, mossuk meg.

Hámozzuk meg a vöröshagymát, azt is vágjuk kockára.

Olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, húzzuk le a tűzről, hagyjuk kihűlni.

Szórjuk meg kevés pirospaprikával, keverjük el.

Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a krumplit, keverjük pár percig.

Öntsük fel vízzel, hogy éppen ellepje.

Sózzuk meg, adjuk hozzá a babérleveleket.

Főzzük kisebb lángon.

Keverjük el a tejfölt a liszttel, majd lassan adagolva adjuk hozzá a megfőtt krumplihoz.

Főzzük még pár percig kevergetve.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc