Krumplipüré hozzávalók:
50-60 dkg burgonya
vaj
tej
só vagy delikát
fehérbors
szerecsendió
Krumplipüré elkészítése:
Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kisebb kockára, aztán hideg, sós vízben tegyük oda főni.
Nagyobb fazakat használjunk, és ügyeljünk rá, hogy a habja ne fusson ki. A víz lepje el a krumplit.
Fajtájától függ, hogy mennyi ideig kell főzni, időnként bökdössük meg egy hegyes késsel, esetleg kóstoljuk meg.
Ha puha, szűrjük le, nyomkodjuk össze burgonyanyomóval.
Keverjük habosra jó forró tejjel és egy darabka vajjal (margarinnal).
Van, aki tejfölt is szokott belekeverni.
Ízesítsük sóval, vagy delikáttal, fehérborssal, esetleg szerecsendióval.
Pörköltek, sülthúsok mellé kínáljuk.
0 hozzászólás