Krumplis-gombás fasírt hozzávalók:
30 dkg friss gomba
3 nagy krumpli
4 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
oregánó
kakukkfű
3 zöld saláta levél
1 csokor kapor
olaj
só, bors
Krumplis-gombás fasírt elkészítése:
Megfőzzük, majd megtörjük a krumplit. A hagymát és a gombát apróra vágjuk, a fokhagymát pedig összezúzzuk. A kakukkfüvet és kaprot finomra, a salátát pedig hosszú csíkokba vágjuk.
A hozzávalókat összekeverjük, sózzuk, fűszerezzük. Oregánóval és kakukkfűvel ízesítjük. Liszt hozzáadásával addig gyúrjuk még egy megfelelő masszát kapunk.
Vizes kézzel fasírtokat formázunk, lisztbe hempergetjük és forró olajban megsütjük. Nedvszívó papírra szedjük ki őket.
Ketchuppal, kaporral vagy tormával tálaljuk.
0 hozzászólás